Min drömvärld

Thérèse tänker:

I min drömvärld, behöver ingen flyga. Där är alla människor nöjda med sina liv – här och nu – och behöver således inte stressa iväg någonstans, bara för att de kan det, bara för att det är så enkelt, så billigt och så lätt; bara för att de känner att de måste göra det, för att de tror sig bli lyckligare om de gör det, eftersom alla andra gör det.

I min drömvärld, verkar man inte ett dugg konstig när man inte reser bort på sin semester. Istället ses det mer som något positivt att kunna koppla av och göra ingenting – att stanna hemma helt enkelt.

I min drömvärld, ses det inte som en rättighet att flyga kors och tvärs över jorden eller inom Sverige; i min drömvärld, ses det som status att göra så få ekologiska avtryck man bara kan, och där man istället för att samla flygpoäng med sina flygbonuskort belåtet visar upp hur lite koldioxid man släpper ut.

I min drömvärld, ses det som en skyldighet att ta hand om vår jord, så att vi kan vara stolta när vi överlämnar allt detta till våra barn och barnbarn.

/Thérèse Brandin-Lagerstedt, naturens språkrör och stolt medlem i NFM

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.