Global Divestment Day på Gustav Adolfs Torg

(Need information in english see contact information below)

giant_soapbubble

Som många säkert vet, så har Malmö Stad vunnit flera miljöpris och senast 2010 moderniserat sin placeringspolicy för att utesluta investeringar i alkohol, spel, tobak, vapen och pornografi. So far so good – men det finns ett hål. Malmö investerar ännu ca 70 miljoner kronor i Gazprom, Shell, Rosneft och andra fossiljättar. Det tycker Fossil Free Malmö de ska sluta med – allra främst av klimatskäl förstås. En i övrigt schyst och ekoreko stad som Malmö kan inte finansiera klimatförändringar, som drabbar framförallt människor i fattiga länder men också oss här. Dessutom riskerar detta att vara en rent finansiellt usel investering  – har någon hört talas om rekordförluster för flera stora fossilbolag på grund av nedskrivna värden av sina fossila tillgångar? Yes, BP gjorde nyss en förlust på 8 miljarder kronor!

Och med tanke på att världens ledare är enade kring att inte överskrida en global temperaturhöjning på mer än 2 grader, så måste 80% av världens hittills funna reserver lämnas i marken – detta innebär en rejäl fossilbubbla. Vi vill att Malmö ska divestera sina pengar ur kol, olja och fossilgas.

 Så! På lördag den 14 februari är det Global Divestment Day och i Malmö samlas vi kl 14 på Gustav Adolfs Torg för att blåsa gigantiska såpbubblor som precis som fossilbubblan bara väntar på att spricka. De är fantastiska att se på men allt annat än hållbara …

Kom och gör dina jättebubblor, visa ditt stöd för divestering. Skriv på vår namninsamling och var med på bild med våra superbubblor, detta kommer spridas i stor ström av bilder från Global Divestment Day-aktioner runt om i hela världen. (Vill du inte vara med på bild är du mer än välkommen ändå!)

Du hittar oss vid upphöjningen bakom Pressbyrån på Gustav!

Glada hälsningar,
Fossil Free Malmö

 

Vid frågor ring:

Olov 0706-615631
Kim 0708-452785

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.