Naturskyddsföreningen Malmö söker miljöengagerade till styrelsen

Påverka genom styrelsen och få en meriterande inblick i hur en organisation som Naturskyddsföreningen jobbar i samhället.

Inför terminen 2022-2023 söker vi:

  • Fler med kunskaper inom biologi och ekologi, för att t ex kunna svara på inkomna frågor från allmänhet, och bevaka dessa intressen i remisser och liknande
  • Dig som är duktig och engagerad inom kommunikation (sociala medier och liknande)
  • Vi söker även dig dig med gott nätverk inom hållbarhetsområdet och vill vara en del av valberedningen. Valberedningen arbetar självständigt under året för att presentera förslag till ny styrelsen till årsmötet 2023.

 


Styrelsen är den grupp personer som väljs av föreningens medlemmar att ta beslut i föreningens namn. Valet av styrelse sker på årsmötet (också kallat stämman) som hålls i mars varje år. Tid och plats meddelas via alla våra kanaler minst två veckor i förväg. Förutom styrelsemöten som sker en gång i månaden bedrivs även arbete mellan mötena. Arbetet bestäms av styrelsen.

Alla personer i styrelsen har en formell roll

Ordföranden har övergripande insyn och ansvar i föreningens arbete och verksamhet, kallar till möten och delegerar uppgifter. Det brukar vara två person som delar på ordförandeskapet.
Vice ordförande är stöd för ordföranden ordförandens “högra hand” och hoppar in i dennes ställe när hen inte kan närvara.
Sekreteraren håller ordning bland våra digitala dokument och ansvarar för mötesprotokollen.
Kassören har hand om föreningens bokföring, upprättar årsbokslut och håller kontakt med revisorn.
Ledamöter har rösträtt i alla frågor som tas upp av styrelsen under möten. Alla styrelsemedlemmar utom suppleanter är ordinarie ledamöter.
Suppleant har rösträtt enbart vid ordinarie ledamots frånvaro. Detta är oftast en lämplig roll för de som är nya i styrelsearbetet.

Du kan även vara en del av valberedningen som även denna väljs på årsmötet i mars.

Kortfakta om styrelsen

  • Vi är 8-11 personer i styrelsen, varav oftast 2 suppleanter.
  • Vi ses cirka en gång i månaden på styrelsemöten där vi diskuterar våra evenemang, marknadsföring, remisser och mycket mer.
  • I Malmö väljs du på ett år (inte på två år som i många andra kretsar/föreningar).
  • Föreningen har en lokal på Zenithgatan 1 i Malmö och mötena hålls antingen där eller digitalt.

Sugen på att engagera dig?

Att arbeta i styrelsen ger dig möjlighet att lära dig mer om föreningsarbete, träffa nya människor, utveckla ditt miljöengagemang och lära dig mer om hur Naturskyddsföreningen och andra jobbar med miljöfrågor.

Kontakta Björn Jensen, valberedning:

Kontaktuppgifter: bjrn.jensen@gmail.com, 0707-182661

 

Valberedningens målbild: ett välfungerande ekosystem

Vår målbild är en styrelse där människor med en mångfald av kompetenser och personliga egenskaper tillsammans skapar en fungerande grupp som är Naturskyddsföreningen Malmö. Och där storleken på styrelsen är anpassad till resurser och behov, så att den tål visst bortfall men samtidigt inte riskerar få någon att känna sig överflödig.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.