Guidning i kalkbrottet

Den 17 september vandrade 22 glada, nyfikna och och imponerande kunniga Naturskyddare ner i Limhamns kalkbrott. Med stort engagemang och omisskännlig stämma guidade oss Ola Almqvist runt i brottets 147-åriga historia, från dynamitens dunder till det stillsamma naturreservat det är idag.

Ola Enquist guidar Naturskyddsföreningen i Limhamns kalkbrott

På väg ner fyrar guiden Ola av den ena intressanta historien efter den andra. Hur många kände till krokodilen som en gång varit Limhamnsbo? Här visas skelettrester upp.

Gruppen fick smaka på Havtorn, som växer naturligt i kalkbrottet, men som på dispens röjs för att det inte ska fullständigt ta över.

Kalkbrottet i Limhamn

Hejdå till brottet, efter två timmar är man fylld med fascinerande fakta om hur otroligt mycket djur- och växtliv som pågår här nere. Pilgrimsfalk, räv, hägrar, berguv, och så den extremt sällsynta grönfläckiga paddan lämnas ifred av oss för den här gången. Tack för att vi fick hälsa på!

One thought on “Guidning i kalkbrottet

1. Jag lyckades locka ner mina nära vänner,dom tyckte det var väldigt intressant.
    Kanske inte lika intresserad som jag när det gäller djur och natur,för mig var det i tidigsate laget i mars när vi var där!
    Jag kommer säkert att anmäla mig i Maj för ny runda och hoppas på att se Brun kärrhök då!?
    Det skulle vara roligt att engagera sig i dess utveckling när det gäller djur och natur?

M.V.H Thomas!