Styrelsen 2022

Maila oss på malmo@naturskyddsforeningen.se

björn jensen

Björn Jensen. ordförande. Sedan 2013 har engagemanget varierat i kretsen. Ledamot i styrelsen, aktiv i kemikaliegruppen, skräpplockargruppen, valberedning m.m. Björn har med sig en kandidat i miljövetenskap från Malmö Universitet och arbetar just nu på miljöförvaltningen i Landskrona som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Ägnar sig helst åt för medlemsrekrytering, rutiner för styrelsens arbete, ordning och reda. Hormonstörande kemikalier och rent vatten är hjärtefrågor.

Birk Andersson, ordförande i Naturskyddsföreningen Malmö. Jag har examen i Kriminologi och Klimatstrategi och är bl a intresserad av svamp, odling och att skriva – framförallt ”mörkgröna haiku-dikter”. Jag gillar praktiska moment och samarbeten med andra organisationer och vill genomföra sådana aktiviteter.

 

Jenny Sjölin, kassör. Miljövetare som arbetar med miljö- och hälsoskyddsfrågor. En av personerna som driver stadsodlingen Stapelbäddens trädgård. Förutom odling är kallbad och naturupplevelser stora fritidsintressen.

 

Kajsa Gillberg, sekreterare. Natur och miljöintresserad sedan gammalt. På fritiden gillar jag att äta mat och att bada. Jobbar till vardags med grafisk form, illustration och animation.

 

Hanna Henrikson Ledamot i styrelsen. Jag har haft ett stort intresse för miljö och klimat sedan tidiga tonåren. Därför har jag läst miljöutbildning på universitetet och jobbar idag med förnyelsebar energi samt är medlem i denna styrelse. På fritiden spelar jag gärna spel med mina vänner!

 

Gunilla Sandin, suppleant. Har en utbildning i samhällsplanering och klimatstrategiskt arbete. Jag jobbar till vardags med trafikfrågor, så hållbart resande och transporter är ett intresseområde. På fritiden gillar jag att läsa, spela spel, yoga och sjunga. Bild saknas

 

 

Linn Andersson, suppleant. Fick djur- och naturintresset med modersmjölken genom uppväxten på landet. Blev medlem strax före pandemin och ser uppdraget som ett sätt att lära känna kretsens verksamhet lite bättre  och engagera mig en eller flera intressegrupper. Jobbar som ekonom, ägnar stor del av min fritid åt att renovera båt och pyssla på min odlingslott.

 

 

Camilla Zethraeus, suppleant i Naturskyddsföreningen Malmö. Jag har alltid värnat om naturen och dess biologiska mångfald! Jag läser kurser och nu senast Trädgård och odling med praktik på Hvilan utbildning i kabbarp/Alnarp . I höst Trädgårdsdesign och Naturens mångfald och biologi på distans på Umeå universitet. Vill arbeta med miljö och klimatåtgärder. Jag är glad över att kunna engagera mig i och stödja Naturskyddsföreningens arbete med att bevara den biologiska mångfalden, skydda värdefulla områden och artbevaring samt att arbeta med och ta fram åtgärder politiskt för Grön infrastruktur bl.a med bilfria innerstäder i hela Sverige och globalt för att uppnå klimatmålen före 2030. Att rena världens hav från plast, microplastpartiklar och skräp. Samt att arbeta mot främmande invasiva arter i haven. Permakultur m.m! Jag läser ofta intressanta forsknings artiklar om bl.a biologisk mångfald, tidningen Sveriges natur och om intressanta uppfinningar ur Ny Teknik m.m! Jag tycker om naturutflykter, konst och trädgårdsrundan sång och musik och att umgås med familj och vänner!

 

 

 

 

 

Har du en fråga du inte fått svar på? Maila oss på malmo@naturskyddsforeningen.se.

https://www.facebook.com/NFMalmo

https://www.instagram.com/naturskyddsforeningenmalmo/?utm_medium=copy_link

 

 

ordförande Björn Jensen
ordförande Birk Andersson
kassör Jenny Sjölin
sekreterare Kajsa Gillberg
ledamot Hanna Emerentia Henriksson
suppleant Gunilla Sandin
suppleant  Linn Andersson
suppleant Camilla Zethraeus
revisor Trojadus
valberedning Charlotta Larsson

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.