Styrelsen 2019/ 2020

Marcus Ljungdahl Brönmark studerar biologi vid Lunds universitet och bor med sin fru i Malmö. Insekter, beteenden och ekologiska interaktioner är det som intresserar mest när det kommer till biologi. Utöver studier och naturskyddsföreningen är musik och digital konst Marcus stora passioner.

Favoritdjur: Tuatara (Hatteria punctata)

Stina Nylinder, miljövetare. Sitter som ordförande tillsammans med Hillive Viebäck. Det som intresserar extra mycket ljust nu är relationen mellan naturen och staden samt hur en kan integrera cykeln mer i staden. Jobbar med kreativa metoder inom design, kultur och stadsutveckling med FRÖN och håller i återbruksworkshops på återSKAPA. Utöver jobb och naturskyddsföreningen är god mat i naturen en uppskattad sysselsättning.

 

 


Linda Petersson är ekolog som läste vid Uppsala Universitet. Jag flyttade ner till Malmö för fyra år sedan när jag började som doktorand inom skogsekologi på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Djur och natur har alltid varit mitt stora intresse. På senare år har jag framförallt intresserat mig för hur vi kan bevara den värdefulla naturen vi har kvar i Sverige samtidigt som vi på ett hållbart sätt kan utnyttja de resurser som naturen erbjuder. På fritiden tar jag med min sambo ut i skog och mark, gärna för att plocka ätbara läckerheter!

 

Nada Dabbour är byggnadsingenjör och har en masterexamen i Hållbar Stadsutveckling från SLU. Hon arbetar på ett större byggföretag både som ingenjör men även som miljöinspiratör och driver hållbarhetsfrågorna. Hållbar ekologisk utveckling är den största passionen och där varje dag är en möjlighet att påverka samspelet mellan människan och planet. Ett stort fritidsintresse är kolonin som producerar grönsaker för hela året och som även skänker glädje och frid.

 

Jennifer Cronborn är Stadsplanerare som arbetar med landsbygdsutveckling. Som är uppvuxen i västkuststaden Varberg så har havet alltid varit en viktig plats för mig. Kanske är det därför som en favorit i Malmö blivit kallbadhuset som jag brukar besöka flera gånger i månaden för bad året om. Jag bor med en fru och två katter. Mitt engagemang för natur och miljö har funnits hela mitt liv men har blivit mer påtagligt de senaste 8 åren då jag varit engagerad i bland annat Naturskyddsföreningen. Jag har framförallt engagerat mig kring klimatfrågan och tillsammans med andra arbetat med politisk påverkan. När jag inte naturskyddar mig så gillar jag rida islandshäst.

 

Tove Berg läser samhällsgeografi vid Lunds Universitet och bor i Malmö sen 4 år tillbaka. Intresserar sig för hur man kan skapa socialt hållbara miljö- och klimatåtgärder, samt hur föreningslivet kan vara en kanal för engagemang och klimatarbete i stort. Favorithobby: äta goda grejen på fina platser.

 

 

Hillevi Veibäck socionom som studerar till trädgårdsingenjör på Svenska Lantbruksuniversitetet i Alnarp och bor i Malmö med sambo och katter sedan flera år. Hon är tillsammans med Stina ordförande för lokalkretsen Malmö. Intresserad sedan barnsben av odling och miljö och tycker om att vara ute i naturen. Fördjupar sig gärna framförallt i samtal om hållbar mat och konsumtion.

Favoritväxt: Cucurbita maxima(Pumpa)

 

Helena Wellberg har drivit företag sedan 2003. De senaste 14 åren har hon drivit en klädbutik med inriktning på hållbara märken. Det är också arbetet med hållbarhetsfrågorna inom modebranschen som lett till ett ökat intresse och engagemang för bl. a. klimat- och miljöfrågor.

På fritiden går hon gärna långrundor med familjens hund Sally, kallbadar, äter gott, dansar, läser, målar, reser och umgås.

Lisa Luckman har utbildning inom kemi, atmosfär, ocean, klimat, miljövetenskap och även utbildad till energispecialist byggnader.

Född och uppväxt på en ridskola här i Skåne  med många andra djur där det var fin natur. Miljöfarliga kemikalier är ett ämne som jag tycker är intressant och har även haft hand om kemikaliegruppen, naturskyddsföreningen. Hobby: Dans, Husdjur: katt

Arbetar för ett hållbart samhällen

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ordförande (delad): Hillevi Veiebäck
Ordförande (delad): Stina Nylinder
Vice ordförande: Nada Dabbour
Sekreterare: 
Kassör: Nada Dabbour
Ledamot: Linda Petterson

Andra centrala personer