Styrelsen 2020/2021

Nada Dabbour är byggnadsingenjör och har en masterexamen i Hållbar Stadsutveckling från SLU. Hon arbetar på ett större byggföretag både som ingenjör men även som miljöinspiratör och driver hållbarhetsfrågorna. Hållbar ekologisk utveckling är den största passionen och där varje dag är en möjlighet att påverka samspelet mellan människan och planet. Ett stort fritidsintresse är kolonin som producerar grönsaker för hela året och som även skänker glädje och frid.

Jennifer Cronborn är Stadsplanerare som arbetar med landsbygdsutveckling. Som är uppvuxen i västkuststaden Varberg så har havet alltid varit en viktig plats för mig. Kanske är det därför som en favorit i Malmö blivit kallbadhuset som jag brukar besöka flera gånger i månaden för bad året om. Jag bor med en fru och två katter. Mitt engagemang för natur och miljö har funnits hela mitt liv men har blivit mer påtagligt de senaste 8 åren då jag varit engagerad i bland annat Naturskyddsföreningen. Jag har framförallt engagerat mig kring klimatfrågan och tillsammans med andra arbetat med politisk påverkan. När jag inte naturskyddar mig så gillar jag rida islandshäst.

Tove Berg håller på att ta en master i samhällsgeografi vid Lunds Universitet och bor i Malmö sen 5 år tillbaka. Intresserar sig för hur man kan skapa socialt hållbara miljö- och klimatåtgärder, samt hur föreningslivet kan vara en kanal för engagemang och klimatarbete i stort. Favorithobby: äta goda grejen på fina platser.

Helena Wellberg har drivit företag sedan 2003. De senaste 14 åren har hon drivit en klädbutik med inriktning på hållbara märken. Det är också arbetet med hållbarhetsfrågorna inom modebranschen som lett till ett ökat intresse och engagemang för bl. a. klimat- och miljöfrågor. På fritiden går hon gärna långrundor med familjens hund Sally, kallbadar, äter gott, dansar, läser, målar, reser och umgås.

Jenny Sjölin, miljövetare som arbetar med miljö- och hälsoskyddsfrågor. Sitter som ledamot i styrelsen och är en av personerna som driver stadsodlingen Vintergatan Urban Garden. Förutom odling är kallbad och naturupplevelser stora fritidsintressen.

Ordförande (delad): Hillevi Veiebäck
Ordförande (delad): Stina Nylinder